Informācija par vīzām

Vīzas

Lai ārvalstu pilsonis varētu ieceļot Krievijas Federācijā, ja vien starptautiskajā līguma nav noteikta cita kārtība, ir jāsaņem vīza.

Vīza jāsaņem līdz iebraukšanai Krievijas Federācijā.

Vīza tiek ielīmēta ārvalstu pilsoņa pasē un satur šādu informāciju: uzvārds, vārds (krievu un latīņu alfabēta burtiem), dzimšanas datums, dzimums, pilsonība (pavalstniecība), personu apliecinoša dokumenta numurs, vīzas izdošanas datums, atļautais uzturēšanās ilgums Krievijas Federācijā, iebraukšanas uzaicinājuma numurs Krievijas Federācijā vai valsts iestādes atļauja, vīzas derīguma termiņš, brauciena mērķis, dati par uzņemošo organizāciju (fizisku personu), iebraukšanas reižu skaits.

Vīzu

Atkarībā no ārvalstu pilsoņa brauciena un uzturēšanās mērķa Krievijas Federācijā tiek izdotas šādu kategoriju vīzas: diplomātiskā, dienesta, parasta, tranzīta, pagaidu uzturēšanās vīza.

Vīzu termiņi

Vienreizēja vīza ārvalstu pilsonim dod tiesības šķērsot Krievijas Federācijas robežu vienu reizi iebraucot un vienu reizi izbraucot no Krievijas Federācijas.

Divkārtēja vīza ārvalstu pilsoniem dod tiesības šķērsot Krievijas Federācijas robežu divas reizes iebraucot un divas reizes izbraucot no Krievijas Federācijs.

Daudzkārtēja vīza dod tiesības vairākkārt (vairāk kā 2 reizes) šķērsot Krievijas Federācijas robežu. Ar daudzkārtēju vīzu ES Nolīguma dalībvalstu pilsoņi Krievijas Federācijas teritorijā var atrasties ne vairāk kā 90 dienas (kopskaitā vai nepārtraukti) 180 dienu periodā. Šī noteikuma pārkāpuma gadījumā iestājas atbildība, pamatojoties uz Krievijas Federācijas likumdošanu, tai skaitā iestājas aizliegums iebraukšanai Krievijas Federācijā.

Ārvalstu pilsoņiem, kuri plāno uzturēties Krievijā vairāk par 3 mēnešiem, atkarībā no uzturēšanās mērķa, jāsaņem darba vai mācību vīza, jānokārto pagaidu uzturēšanās atļauja vai pastāvīgā uzturēšanās atļauja Krievijas Federācijā.